Milyen a szép esküvői ruha?

        A múltkori bejegyzésben írtam, hogy szánok egy cikket arra, hogy milyen a szép esküvői ruha fotózási szempontból?  Leginkább ebből a szemszögből szeretnék írni róla, mert azt látom, hogy utólag a menyasszonyok megbánják sokszor, hogy miért pont abban a ruhában voltak, amit kislánykorukban megálmodtak.

           Egyrészt ugye, közben felnövünk mindannyian..változunk, a világ is változik, a ruhatrendek is változnak, szóval nem biztos, hogy muszáj ragaszkodnunk egyetlen ruhatípushoz, amit anno elképzeltünk.

            Érdemes többféle fazonú ruhát felpróbálni, ami leginkább a testalkatunknak megfelelő.

Talán ez kellene, hogy legyen az elsődleges szempont amit érdemes szem előtt tartani. 

Aztán jöhet a kényelem, az anyag, a minta, a díszítés stb… 

És ezután, (ha eszedbe jut) nézd meg kérlek, hogy milyen lehet ez fotón. Erre leginkább nem gondolnak a menyasszonyok, pedig ugye mindenki szeretne gyönyörű képeket magáról.  

       Fotós szempontból néha igazán nem értjük a nagy abroncsos ruhákat. Tudom, királylányos, nőies, ilyet nem veszel fel máskor stb. Szerencsés esetben csak az alján van abroncs. Akkor még be tudsz ülni az autóba, le tudsz ülni a székre, (a lábad ki fog látszani, ami előny lehet, ha valami különleges cipőt választasz hozzá) szóval kisebb kényelmetlenség és igazítgatás után valamennyire melléd tud állni a képekhez a vőlegény. A két vagy három karika abroncs… hát tudd, ha leülsz, elől le kell nyomkodni, nehéz beszállni és leülni az autóban, és aki közvetlenül melléd szeretne állni fotózáskor (vőlegényed, anyukád, barátnőd stb.)annak lába tuti nem fog látszani a ruha miatt.   Jobb lenne viszont a több rétegű tüllös,  abroncs nélküli fazon, ami ugyanolyan szép, lágy esésű, libbenős és gyönyörű lesz a képeken, ahogy elképzelted magadnak. Becsszó!


A következő mumus a túl fényes anyagból készült ruha, ami jobb ha tudod, sok műszálat tartalmaz, árnyékban sosem csillogó fehér, hanem kékes árnyalatú lesz picit a fotón, ezt egyesével tudjuk minden képről külön munkával eltüntetni, vagy olyan filtert teszünk a képre, hogy ez ne látszódjon. 


Ha szép alakod van, (persze mindenki szép, ezt már írtam egyszer)vagy ha vékony vagy akkor választhattok sellő fazonú, vagy alakot követő ruhákat. Nem, nem közönséges! Olyan jól bele tudsz simulni a párod, férjed karjaiba, le is tudsz ülni benne, szóval nézz szét, mielőtt választasz! 


      Tehát, végső soron a Te ruhád, a Te napod, de kérlek próbáld meg más szempontokat is figyelembe venni, ha menyasszonyi ruhát kölcsönzöl, vagy veszel. 

      Jaj, és majd el felejtettem! Az általad viselt ruha jelzés a külvilágnak, és a fotósnak is kicsit a személyiséged illetően. Ha sportos, laza, és vagány vagy, akkor olyan ruhát válassz az esküvődre is, mert lehet, hogy a másik ruhában mást sugárzol magadról, és ennek megfelelő képeket fogsz nagy valószínűséggel viszontlátni magadról a fotókon is.

Márpedig az esküvőn is legyél aki valójában vagy, és akibe a párod beleszeretett. <3


Using Format