Lükő Éva
portréfotós

Gondolatok...

A fényképészet életforma: szenvedély és alázat egyben. Akit egyszer komolyan megérint ez a szakma, később nem nagyon képes létezni nélküle.

Legtöbbször úgy nézem a  világot, mintha kamerán keresztül látnám. Néha mindent szeretnék lefényképezni: A reggeli fényt teagőzben .. 

Az első hóesést .. A tavon ringatózó csónakot nyári estén ... Eső után a csillogó utat ..

Mégis leginkább embereket szeretek fotózni.A különböző arcokat. Nincs két egyforma, már az egészen pici babáknak sem. Jó érzés belekomponálni a tájba az embert, mert mi már elfelejtettük, hogy az ember a természet szerves része.

Megmutatni téged, ha kisbabát vársz, ha már vannak gyerekeid, vagy ha  fiatal  vagy és a  jövődet tervezgeted. Ott lenni a legszebb napon az életedben, amikor valakire Igent mondasz. 

Nagyon szép hivatás ez, és nagyon nehéz egyben. 


Rólam ...

Sorolhatnám, hogy milyen  iskolákba jártam, mert az bizony soknak nevezhető, a végzettségeim száma a folytonos útkeresés miatt. Ami a legfontosabb: Nagyszerű fotósoktól személyesen is tanulhattam miután megszereztem a fotográfusi végzettségem. 

Nagyon örülök, hogy egy teljes napot töltöttem egy pesti fotóstúdióban a legendás tehetségű  Szipál Martinnal, akinek életszeretete és munkássága felejthetetlen marad számomra.

Nehéz magamat beskatulyázni, és másokat sem szoktam, jó megismerni új embereket, élethelyzeteket.

Sok-sok örömteli perc van minden ember életében. Esküvők, babavárás, gyerekszületés .. Mindegyik csodás pillanat. 

Ne hagyjuk elpazarolni őket! Annyi mindenre adunk ki pénzt, ami elromlik, széttörik, elszakad. Legyenek értékeink! Számomra a fotó nagyon az!

Using Format