Lükő Éva
portréfotós

Az újszülöttek fotózása…

Kedves leendő anyukák! 

Már régen meg kellett volna írnom ezt a bejegyzést, így talán még több újszülöttről készülhettek volna el időben (!) A képek.

Mostanában sokan kerestek a baba 3-4-6 hetes korában, hogy szeretnék fotókat a picikről. Én ezeknek a felkéréseknek is nagyon örülök, és igyekszem a legjobb tudásom szerint kivitelezni azt, DE ezek a képek sajnos nem lesznek olyanok mint ha az első 2 héten készültek volna.

Nagyon fontos a kisbabák életének első két hete. Nemrég születtek .. Szinte maguktól még magzati pózba kucorodnak. Nagyon sokat alszanak, a külvilágból még keveset érzékelnek. Az arcuk még nem vesztette el az újszülöttekre jellemző kis vonásokat. Volt aki azt mondta, azért nem jött, mert hámlott a bőre … mert nem esett le a köldökcsonk .. mert nagyon piros volt .. stb. 

Tudom, hogy minden anyuka félti-óvja aa kisbabát, én is így teszek. Nagyon vigyázok rájuk, nem maradnak egy percig sem figyelem nélkül. Tiszta, világos helyen dolgozom, a kellékek tiszták, akik vannak fertőtlenítve, minden esetben ki vannak mosva, antiallergén mosószerrel. 

Szóval, amit mondani szeretnék … Ne féltsétek a piciket ettől a fotózástól, kérdezzetek, ha kétséges bármi, ha szeretnék többet megtudni. Nagyon szívesen válaszolok kérdés kérdésre. Akik időben eljöttek nem bánták meg. Később nehezebb családi fotókat készíteni. A mélyen alvó, pár napos babát meg tudjátok profi módon fogni. Mindent megmutatok. 4-5-6 hetesen már jár a babák-keze-lába .. Sok kép bemozdulhat ilyenkor. Hosszadalmasabb és fárasztóbb az egész folyamat, amelyről nem beszélnek, hogy a kisebb változatos képet tudják hazavinni. 

Ha lehetséges, akkor vegyétek fel a felhasználó velem még a várandósság ideje alatt!

Köszönöm ha végigolvastad! 

Remélem hamarosan találkozunk! :)

Éva

Using Format