Vágj bele!

Miért érdemes fotózásra menni?


Nos, vannak akiknek teljesen természetes, hogy évente (akár többször is) elmennek fotózásra. Ők már rutinosnak számítanak, tudják mi vár rájuk, örömmel teszik, és igazán szép fotósorozatokat tudnak felmutatni.

Jól tudom, hogy nem mindenki van ezzel így. Lehet, hogy hihetetlen, de rólam sem készült jó darabig semmilyen profi fotó, mert nem volt bátorságom elmenni egy hivatásos fényképészhez. (persze akkor még nem ez volt a szakmám.:)) Aztán persze változott a helyzet, amikor először készültek rólam igazán jó képek, nagyon boldog, és elégedett voltam, és persze bántam, hogy miért nem mentem fotóshoz előbb. 

Ez a momentum nagyban segíti a mostani munkámat, hiszen tudom milyen először fotózásra menni, tisztában vagyok vele, hogy mit éreznek azok,akik először jönnek portréfotózásra. 

Mi fotósok eléggé érzékeny, szenzitív emberek vagyunk, át tudjuk érezni milyen átesni ezen az első alkalmon, hiszen ez bizalmi kapcsolat két ember, vagy pár, vagy család között. Nektek bízni kell bennem, és nekem pedig az a dolgom, hogy kedvesen bánjak veletek és elkészítsem rólatok a lehető legjobb képeiteket.

Nagyon jó érzés, amikor jönnek a visszajelzések, hogy mennyire örültök a képeknek. Higgyétek el, hogy nekem ez a legfontosabb ebben a munkában!

Egyszer megkérdezte tőlem valaki, hogy csak szép embereket fotózok e? 

Be kell vallanom, nagyon meglepett a kérdés, mivel én mindenkit szépnek látok.

Mindenki máshogy szép persze, ezt tudjuk jól: van akinek csodás a mosolya, van akinek gyönyörű a szeme, másnak az alakja ideális, megint másnak lehengerlő stílusa van, van akiből a szelídség igazi angyalt varázsol, vagy éppen a kirobbanó életenergia sugárzik belőle. 

Szóval mindenkiben van valami szép, így lettünk megalkotva mi emberek. Szerencsére mások vagyunk, ettől egyediek, és megismételhetetlenek.

Igazi önismereti játék a fényképeszkedés. Kiválasztani a ruhát… (mi a mi stílususunk?), elmenni fodrászhoz, kozmetikushoz, és végül megmutatni magunkat annak az embernek, akitől fényképeket szeretnénk. Nyitottnak lenni, önbizalmat szerezni, ajándék önmagunk és szeretteink számára is. Szóval azt javaslom, ha még nem voltál fotózáson, itt az idő , VÁGJ BELE!  

Using Format